Om oss

Åkesson och Blomqvist, ÅBS, bildades 1918. 

AB Åkesson och Blomqvist bildades redan år 1918 är ett av Sundsvalls äldsta företag med lång erfarenhet av service till svensk industri. Kort sagt, vi har praktiskt sett bidragit till landets industrialisering redan från början.

De företag som anlitar oss vet att vi kan lösa det flesta av deras problem. Detta gör vi genom att tillhandahålla leveranser ur vårt eget lager och när det kniper, även genom det omfattande kontaktnät till våra leverantörer som vi har byggt upp genom åren. Med andra ord, vi finns här för dig när du behöver det!

Direktimport från flera länder

 Vår specialitet är att importera prisvärda industriförnödenheter från tillverkare i flera olika länder. Genom vårt breda kontakt nät, våra traditioner och erfarenheter kan vi erbjuda produkter av högsta kvalitet till låga priser.

Idag importerar vi t.ex. boxpackningar från USA, högtrycksplattor från Spanien, tekniska glas och ställ från Tyskland samt svarvade teflon detaljer från Italien, för att bara nämna något.

ÅBS är Generalagent i Sverige

Vi är idag bland annat generalagent för Omrörare från Turbo-Rührwerke i Tyskland. En Flänspackning med unika möjligheter Leakblok P200. och en Sotblåspackning SB283R som är uppbyggd med en kärna av kolfiber för hög draghållfasthet detta ger packningen en extrem lång gångtid. ÅB-Flon flänspackningsband är försedda med en självhäftande tape som gör det lätt att applicera bandet på flänsen. Pack-Ryt, för de flesta roteranade utsrustningar är axelkast ett stort problem. Med Pack Ryt löser man det problemet.

Eget packningsstanseri

 Vi har ett eget packningstanseri för att kunna förse våra kunder med specialpackningar skräddarsydda efter deras behov. Dessutom garanterar vi snabba leveranser! I vårt stanseri tillverkas allt från små specialpackningar till stora industri packningar, stansade i flera segment.

ÅBS Plockbutik

Nu öppnar vi en plockbutik hos oss på Östermovägen 39 i Sundsvall. Allt från packningar, tätningsmedel, isolering i olika utföranden och mycket mera finns i butiken. Vi har ett brett sortiment och alltid välfyllda lager vilket i sin tur ger korta leveranstider. Med butiken väntar vi oss att våra kunder skall få ännu bättre tillgång till produkter.

Välkommen in på en fika och plocka era produkter i vår butik!

ÅBS jobbar i Projekt

ÅBS har tillgång till en unik kunskap för att kunna hjälpa våra kunder med rätt produkt efter kundens processbehov. Dimensionering, engineering, installation och service ingår i vårt koncept.

”Partnering” är ett sätt att samarbeta som en gemensam organisation mot gemensamma mål i olika projekt små som stora, detta är en del i ÅBS verksamhet.

Partnering ger ett effektivt sätt att jobba på.

 -Säkrare Ekonomi   -Tidplaner hålls

 -Rätt produkt           -Bättre kvalitet

Våra Kunder

 Vi levererar till kunder i hela Världen. Bland våra kunder märks de stora börsnoterade  företagen samt mindre entreprenörsföretag. Med andra ord; för oss är ingen kund för stor eller för liten.

ÅBS kan även erbjuda utbildningar

ÅBS har både allmänna kurser i grundläggande ångteknik och specialanpassade kurser för t.ex. reglering av ånga och värmeöverföring.

Företags och Produktinformation

ÅBS Broschyr 20170216

20160128_103555